Start Nyheter 2016 9 18 Dödssiffrorna fortsätter att stiga

Dödssiffrorna fortsätter att stiga

2016-09-18
Under augusti 2016 omkom 25 personer och 219 personer skadades svårt i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 16:e september 2016. Det är en fler omkomna jämfört med augusti månad 2015.

12 av de omkomna personerna hade färdats i personbil, fem på motorcykel, fyra på cykel, tre fotgängare och en i lastbil. Tre motorcyklister och 11 bilister omkom i singelolyckor, fyra cyklister har kolliderat med motorfordon.

  • Under året har vi 18 fler döda i trafiken om vi inte räkna med att vi skulle ha minskat med ett antal enligt nollvisionens mål, säger Christer Folkesson regionordförande.

  • Utvecklingen går helt åt fel håll och myndigheten som ska sköta övervakningen av trafiken famlar fortfarande i total mörker, om det fortsätter som det gör nu så kommer Sverige att halka mycket långt ner på listan över minskning av antal döda i trafiken, säger Christer.

Enligt ny statistik från ETSC ligger Sverige först på 31 plats bland Europas länder när det gäller minskningen av dödsolyckor i vägtrafiken under perioden 2010 – 2015. Under 2016 har trafikdöden ökat på de svenska vägarna och minskningen riskerar att vändas till en ökning.

Det räcker inte bara med ord när regeringen nu presenterar en nystart på nollvisionen, det krävs konkret handlingsplan om man tillsammans ska lyckas uppnå resultat.  

MHF Region Öst | c/o Larsson | Sätervägen 6A | 756 46 Uppsala | Tfn 072-21 22 109  | Epost  info@mhfost.se
Adminlogin