Start Nyheter 2016 4 4 Turné ska skapa opinion för alkobommar

Turné ska skapa opinion för alkobommar

2016-04-04
Under april kommer den mobila alkobommen att visas upp på sex platser i MHF Region Öst.

– Vi vill skapa en opinion för att bommarna att de ska införas, säger regionordförande Christer Folkesson. 

Alkobommarna i Frihamnen i Stockholm har inte varit i gång sedan i mitten av november förra året. Men arbetet för ett införande av MHF:s projekt med automatiska nykterhetskontrollerna fortsätter. Under förra hösten var en mobil alkobom ute på turné i MHF-regionerna. Nu under våren går turnén vidare till regionerna Öst och Väst.

Avsikten med turnén är att komma ut och visa upp alkobommarna för allmänheten och makthavarna. Tanken är också att MHF:s medlemmar ska få se hur de automatiska nykterhetskontrollerna fungerar.

– Syftet är att visa upp bommarna för företag, myndigheter och enskilda samt att sprida kunskap om hur de automatiska nykterhetskontrollerna fungerar, berättar Christer Folkesson.

Tanken är att företag och myndigheter som kan ha nytta av automatiska nykterhetskontroller i sin verksamhet ska bjudas in till turnén.

Programmet för turnén i MHF Region Öst är som följer: den 11 april i Linköping, den 12 april i Oskarshamn, den 13 april i Jönköping, den 14 april i Växjö och den 15 april avslutas turnén i Karlskrona och Karlshamn.

Tiden är klockan 10.00-12.30, förutom i Karlskrona och Karlshamn då det är andra tider som gäller.

– Våra medlemmar och lokalavdelningar är varmt välkomna, tipsar Christer Folkesson.

Text: Mari Haglund

MHF Region Öst | c/o Larsson | Sätervägen 6A | 756 46 Uppsala | Tfn 072-21 22 109  | Epost  info@mhfost.se
Adminlogin