Start Nyheter 2021 10 3 Verksamhetskonferensen 2021

Verksamhetskonferensen 2021

2021-10-03
Det är nu länge sedan verksamhetskonferensen planerades och första inbjudan gick ut men det dröjde ända till den 1 oktober innan den kunde börja genomföras. Det var på grund av situationen kring Corona som konferensen fick flyttas fram ett antal gånger. Men när vi till sist kunde mötas var det efterlängtat av många. Ett glatt gäng på omkring 60 personer möttes upp i Knivsta för en helg med såväl tänkvärda föredrag, uppvisningar och praktiskt handhavande.

En ny rattfyllerisimulator presenterades under helgen. Tanken är att MHF ska kunna visa hur mycket sämre man kör i trafikmiljö påverkad av alkohol eller droger genom de så kallade fylleglasögonen.

 
 

Vältebil var ett område som presenterades och samtalades om. Även ett antal nya vältebilsinstruktörer utbildades under helgen.

MHF har också ett projekt med att visa upp hur polisen skulle kunna effektivisera sina alkoholkontroller genom att automatisera kontrollen och kanske även göra dem mobila. I MHFs exempel placeras kontrollutrustningen i en buss som enkelt kan köra till olika kontrollplatser.

Detta är ett projekt som alla regioner kommer få se mer av då de är tänkt att regionerna ska bli besökta ska ske under nästa år.

 
 

Även om mycket skulle hinnas med dessa dagar så fanns det ändå mycket tid för att umgås, samtala och utbyta erfarenheter. Och givetvis var det generöst med kaffe och fika, som alltid i MHF.

 
 

Under konferensen visades projektet Olyckan upp. Detta är ett av Gävle MHFs projekt som visas för allmänheten vid flertalet tillfällen. Här visas hela skeendet från att olyckan skett, via larm till SOS, räddningstjänst, polis och ambulansens respons och agerande tills olycksplatsen lämnas.

 
 

Bergar-Bärra presenterade hur bärgarna är en del av trafiksäkerheten. Ett arbete som kräver både kunskap, utrustning och en stor säkerhetsmedvetenhet.

 

Regionerna avtackade under verksamhetskonferensen Göran Sydhage för sin tid som MHFs VD.

 

 

MHF Region Öst | Kuggebodavägen 55 | 372 94 LISTERBY | Tfn 072-21 22 109  | Epost  info@mhfost.se
Adminlogin